Çift Anadal / Yandal Programı Hakkında
+ Çift Anadal Programı Nedir?

Yakın Doğu Üniversitesi, ön lisans ve lisans programlarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerine çift anadal programı ile kendi lisans programlarının yanı sıra diğer alanlarda da ikinci bir diploma alma fırsatı sunuyor.
Çift Anadal; farklı lisans programları ile mesleki ve bireysel gelişiminin devam ettirmek isteyenlerin okuduğu veya mezun olduğu bölümle yetinmeyen öğrenci ve çalışanların tercih ettiği bir programdır.

Bir lisans programına devam etmekte olan öğrencilerden belirli koşulları yerine getirenlerin istedikleri ve kabul edildikleri takdirde, aynı fakülte içerisinde başka bir bölümde veya başka bir fakültede istedikleri herhangi bir bölümde, ikinci bir lisans diploması almalarına olanak sağlar.

+ Çift Anadal'ın Avantajları

+ Yakın Doğu Üniversitesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları

Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programlarına başvurular Üniversite Senatosunca belirlenen tarihte başvuru formu ile Rektörlüğe yapılır.

Aynı anda birden fazla Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal programına ya da hem Çift Anadal İkinci Lisans hem Yandal programına kayıt yapılamaz.

Öğrenci Çift Anadal lisans programına, anadal lisans programının en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal ön lisans diploma programına ise en erken ikinci yarıyılın, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir. Öğrencinin Çift Anadal programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında tüm dersleri almış, başarmış, başvuru sırasındaki genel not ortalamasının en az 2.30 olması ve anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunması gerekir. Bu programlara kabul, ilgili bölümlerin uygun görmesi ve ilgili yönetim kurulu ya da kurullarının kararı ile gerçekleşir.

Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programı, programlardaki dersleri belirlemede ve bunların alınacağı dönemleri plânlamada öğrencilere yardımcı olmak, programın amacına uygun biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere ilgili Bölüm Başkanı tarafından görevlendirilen Çift Anadal Programı (ÇAP) Koordinatörü gözetiminde yürütülür.