Hakkımızda

Yakın Doğu Üniversitesi, 20 fakülte, 4 yüksekokul ve 30 araştırma merkezi ile öne çıkan bir eğitim kurumudur. 143 farklı ülkeden gelen öğrencileri ve binlerce başarılı mezunuyla, topluma ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirme amacıyla güçlü adımlarla ilerleyen ve çeşitlilik sunan üniversite 196 lisans, 240 yüksek lisans ve doktora programları ile öğrencilere zengin bir eğitim deneyimi sunmaktadır. Kıbrıs'ın en kapsamlı ve en donanımlı eğitim kurumu olarak, geleceğe yönelik vizyonu ve topluma katkı sağlama misyonuyla ön plana çıkmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi, dünya standartlarında eğitim ve altyapı imkanlarına ek olarak, güçlü öğretim kadrosuyla öğrencilere sadece eğitim değil, aynı zamanda kariyerlerine yön verecek bir rehberlik sunuyor. Akdeniz'in önde gelen bilim ve kültür merkezi olarak öne çıkan üniversite, öğrencilerini kendine güvenen, sorumluluk sahibi, yaratıcı, yenilikçi, araştırmacı ve özgür ve akılcı düşünen bireyler olarak yetiştirmeyi prensip edinmiştir.

Yakın Doğu Üniversitesi, eğitim ve araştırmada 4. nesil üniversite anlayışını benimseyerek, araştırma, patent, ürün ticarileşmesi ve markalaşma döngüsünü geliştirmiştir. Sadece bilgi üretmekle kalmayıp aynı zamanda bu bilgiyi paylaşarak ticari değer yaratma vizyonuyla hareket eden üniversite, yerel kalkınmaya etkin bir katkı sağlamak için dönüşüm sürecine girmiştir. Yerküre üzerindeki tüm canlıların var olma standartlarını yükseltmek ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla, nitelikli bilim üretimini artırmak adına yapılan araştırmalara büyük önem vermektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), UNESCO'ya bağlı Dünya Üniversiteler Birliği (IAU) ve İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu'na (FUIW) tam üye olarak dünya çapında saygın üniversitelerle anılmaktadır. Dinamik ve canlı bir kampüs üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi, öğrencilere çağdaş bir kampüs ortamında geniş akademik, sosyal ve kültürel olanaklar sunmaktadır. Hayatın her anının renklendiği bu üniversitede; Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Diş Hastanesi, Hayvan Hastanesi, laboratuvarlar, araştırma merkezleri ve atölyeler, Süper Bilgisayar alt yapısı, kültür merkezleri, Büyük Kütüphane, yurtlar, olimpik yüzme havuzu, Spor Kulesi ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile öğrencilere bütünlüklü ve zengin bir akademik hayat bulunuyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi, Kıbrıs'ın 7/24 açık ilk ve tek kütüphanesi olup, 2.650.000'den fazla kitap ve dünyanın dört bir yanından 850 milyon elektronik kaynağa erişim sağlamaktadır. Eğitim alanında Kıbrıs'ta ve dünya genelinde önemli bir referans noktası haline gelen üniversite, sadece eğitimde değil, aynı zamanda sportif alanda da adını duyurarak Kıbrıs'ın sporunu uluslararası arenaya taşıyan öncü bir rol üstlenmektedir. NEU RA 25 Spor Salonu, özel ses sistemi ve uluslararası standartlara uygun donanımıyla basketbol, hentbol, voleybol, badminton gibi spor branşlarında organizasyonlara ev sahipliği yapmanın yanı sıra çeşitli tören ve konserlere de uygun çok amaçlı bir alan sunmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında, futbol hariç diğer tüm branşlarda toplamda 71 şampiyonluk elde eden Yakın Doğu Üniversitesi, spor alanında da büyük bir başarı grafiği yakalamıştır.Sayısız seans grupları ile paralel yaş gruplarına özel dans eğitimleri, sporcu beslenmesi ve ürünleri ile diyetisyen hizmeti verilen Spor Kulesind çocuklara, kadınlara ve özel gereksinimli bireylere özel olarak hazırlanan programlarla uzman eğitmenler eşliğinde spor yapabilme olanağı sağlanıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi bünyesindeki Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Kıbrıs Araba Müzesi, İletişim Müzesi, Herbaryum Müzesi, Surlariçi Şehir Müzesi, Günsel Sanat Müzesi ve Denizcilik Tarihi Müzesi; ayrı ayrı her biri KKTC’de ilk olma özelliğine sahiptir. Tüm müzeler, tarihî mirası koruma misyonu, özgün ve estetik anlayışıyla kültür dünyamıza eşsiz katkılarda bulunuyor.

Kampüs içindeki her yapı sadece kültürel ve sosyal değeri temsil etmekle kalmayıp, aynı zamanda dünya standartlarında simgesel birer mimari eser olma özelliğini taşıyor. Yakın Doğu Üniversitesi, öncü faaliyetleri ve Kıbrıs'taki ilkleriyle kendi ülkesinin insanları için en iyisini düşünüyor, tüm dünyaya ve insanlığa katkılarını sürdürüyor ve her alanda yaptığı atılımlarla fark yaratıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, uluslararası standartlarda alt yapısı, uzman medikal kadrosu, modern laboratuvarları, ileri düzey tıbbi görüntüleme ve tanı merkezi, güçlü ameliyathaneleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eşi benzeri olmayan bir sağlık kuruluşudur. Hastane, sunduğu hizmetlerle bölgedeki sağlık ihtiyaçlarına kapsamlı ve üst düzey çözümler sunmanın yanı sıra, hasta gereksinimleri ve beklentilerine odaklanarak kişiye özel hizmet anlayışını benimsemekte ve tıp alanında donanımlı bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

Geleceğe kararlı adımlarla ilerleyen Yakın Doğu Üniversitesi, hem toplumsal alanda biriktirdiği deneyim ve bilgileri hem de uluslararası alanda izlediği yolu tüm insanlarla paylaşma misyonunu taşımaktadır. Bu kapsamlı vizyonuyla, bilim ve kültür köprülerini güçlendirerek, birlikte daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemenin temellerini atmaya devam etmektedir.