Yüksek Lisans ve Doktora Programları Kabul Şartları

Yakın Doğu Üniversitesi Yüksek Lisans Programlarına başvurularda aranan koşullar aşağıdaki gibidir.

1. 4 yıllık lisans programından mezun olmak.
  2. TC vatandaşı öğrencileri için Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı’ndan (ALES) ilgili puan türünde en az 55 puan almak (kayıt esnasında bu belgenin verilmesi zorunludur).

Başvuru için Gerekli Belgeler :

• Lisans diplomasının fotokopisi
  • TC öğrenci adayları için ALES Sınav sonucu fotokopisi
  • Transkript (not dökümü)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet fotoğraf
  • 2 adet referans mektubu.
  • Özgeçmiş

Yakın Doğu Üniversitesi Doktora Programlarına başvurularda aranan koşullar aşağıdaki gibidir.
Yüksek Lisans Programından mezun olmak, Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı’ndan (ALES) ilgili puan türünde en az 55 puan almak (kayıt esnasında bu belgenin verilmesi zorunludur).Başvuru formu, Eğitim, Sağlık, Fen, ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden temin edilebilir.

• Yüksek Lisans diplomasının fotokopisi
  • TC vatandaşı öğrencileri için ALES Sınav sonucu fotokopisi
  • Transkript (not dökümü)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet fotoğraf
  • 2 adet referans mektubu
  • Özgeçmiş

Başvuru Formu, Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Merkezi’nin internet sayfasından veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden temin edilebilir. Başvuruları değerlendirilen öğrenciler belirlenen tarihlerde sınav veya mülakata çağrılarak kesin sonuçlar öğrencilere bildirilir. Başvuru tarihleri ve kayıtlar ile ilgili detaylı bilgi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan alınabilir.

Detaylı bilgi için :
Tel:+90 (392) 680 20 00 - ( Dahili: 5367-5408-5776-5328-5774-5775 )
Faks:+90 (392) 223 64 61
E-posta:[email protected]